Tuindorp `t Lansink

Tuindorp `t Lansink is één van Nederlands best bewaarde tuindorpen. De huizen zijn karakteristiek met gevarieerde architectuur, bijzondere tuinmuren en -hekken en veel groen. In 1998 werden zelfs een aantal panden als Rijks Monument aangewezen en in 2003 kreeg Tuindorp `t Lansink de status van Beschermd Dorpsgezicht.
Het Tuindorp beschikt over een unieke vijver die dankzij waterbronnen continue voorzien wordt van schoon water. Hierdoor is de vijver uitermate geschikt om in te zwemmen en is het Tuindorp dan ook erg trots op het hier gevestigde natuurbad.
Daarnaast beschikt Tuindorp `t Lansink over een leuke speeltuin, een buurthuis waar allerlei activiteiten plaatsvinden gedurende het gehele jaar, voor jong en oud.
Aan de rand van het Tuindorp bevinden zich diverse winkelcentra en is het centrum van Hengelo op loopafstand!

Uitgelicht: het Tuindorpbad is het laatst overgebleven natuurbad van Hengelo dat gevestigd is in de Tuindorpvijver (bijna in de "achtertuin" van Wiggers Bed and Breakfast). Het bad is gesitueerd midden in de wijk Tuindorp `t Lansink, wat een extra dimensie geeft aan dit unieke concept. Het bad opent zijn poorten in de maand mei, dan kan er dagelijks (incl. de weekeinden) gezwommen worden. Het zwemseizoen loopt af in september.
Als de winter streng genoeg is, biedt de Tuindorpvijver de mogelijkheden om heerlijk te schaatsen. Onder het genot van een koek en sopie tent die door vrijwilligers van het buurthuis wordt verzorgd, kunt u warm worden bij een kopje warme chocomelk, gluhwein of een kop soep. Om een indruk te krijgen van de sfeer op de Tuindorpvijver in de winter, klikt u hier.
Ook wordt er ieder jaar een kunstmarkt georganiseerd rondom de Tuindorpvijver. Deze is zeer de moeite waard. Onder begeleiding van gezellige muziek en het genot van een drankje, kan men kunst bekijken of eventueel kopen voor een leuke prijs. Kunst in de breedste zin van het woord; voor aan de muur, voor in de tuin en zelfs textiel en hoeden zijn te bewonderen. Om een indruk te krijgen van de sfeer op de kunstmarkt, klikt u hier.

Klik hier om foto`s van de omgeving te bekijken.